Salam Tahun Baru 2011….

Published 1 January 2011 by chaleeya

Assalamuálaikum…..

Sedar tak sedar dah masuk tahun baru 2011…. Cepat betul masa berlalu, rase mcm baru semalam sambut new year 2010 kat RnR Sungai Buloh…(cume aku n dia jer yg tau knp countdown kat rnr…. )  Tapi malam td macam x caye jer aku p countdown new year 2011 kat i-City Seksyen 7, Shah Alam.. Oleh yang demikian, maka bertambah la angka usia aku…. hahaha… cm x caye jer… Tapi itu la hakikat yg terpakse aku terima… Semakin hari bukan nye semakin muda…. Adoiii… Masih banyak benda yg aku perlu buat…. Ermmmm… bole pakai lagi ker pepatah —> Biar lambat asal selamat?? Huhuhuhu…. Takpe lah…. Nak puaskan hati semua pihak sampai berhenti bernafas pun belum tentu akan tertunai… So…. Biarkan lah mereka dengan mulut mereka… Asalkan mereka puas hati & aku x sakit jiwa…. Bukanlah nk bermaksud degil atau x nak dengar kata org lain… Tapi, biarlah separuh benda tue biar aku sendiri yang buat keputusan… Haa… mule la nk emo nie…. isk3….. Tahun baru nie biar la dengan semangat baru…. jauhkan perasaan emo tue…. Emo ker aku nie?? Wahahahhahaha…..

Tahun 2010 dah berlalu…. Meninggalkan banyak pengalaman & pengajaran… Tahun 2010 gak merupakan tahun yg penuh ngn cabaran & dugaan…. Awal tahun dah demam teruk… Menanggung batuk selama 3 bulan…. huhuhu…. Teramat lah siksa…. Ishhh…. Saliah nie, x baik mengeluh…. tue kan tanda nya Tuhan sayang kat kita…. Sbb ALLAH sayang kat kite la ALLAH bagi kite mcm2 dugaan & cabaran…. Jangan ingat orang lain sihat, x de masalah, org tue la yang Tuhan sayang…. Salah tue yer kengkawan…. <—- nie peringatan untuk diri sendiri dan kengkawan yg boleh menerima nya…. Alhamdulillah, semuanya berjaya dilalui dgn sabar & tabah… Terima kasih juga kepada semua sahabat handai yg sentiasa berada di sisi ketika waktu sukar…. Tahun 2010 = tahun yang mematangkan diri  nie….

Owaits…. Past is past…. Now kene teruskan perjuangan untuk mengharungi tahun 2011…. Aku berharap & berdoa agar tahun 2011 nie akan menjadikan aku insan yang lebih baik dari sebelumnya… Akan lebih Sabar & tabah dalam mengharungi semua dugaan yang mendatang… InsyaALLAH….. Go go jia you SALIAH BINTI MOHD OTHMAN!!!!! hehe… Mula kan tahun 2011 nie dgn penuh senyuman….. Hehehehe… Semoga kebahagiaan memihak kepada ku…. Amin….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: