ermmm……

Published 28 February 2011 by chaleeya

Assalamualaikum……

Hari nie merupakan hari yg sgt membosankan…. Dari pg smpai lah ke petang, mengantuk memanjang… huhuhuhu… dono y… B U S A N…. (~_~)” Nak amek cuti x dpt, sbb bulan nie jer dh seminggu sy cuti… Cuti2 Malaysia gituew…. org lain bercuti syok jer, sy cuti smbil menanggung derita… ahahahahaha… derita la sgt….ermmm… derita la gak, SAKIT MATA… aiyooo… rase mcm nk terkeluar biji mata nie bila rukuk ngn sujud time solat… uwaaaa… (T_T)” klu nk solat tue, rase mcm nk “solotep” jer mata, ye r, takut time sujud tue terkeluar biji mata!! hahahhahaha…. x ke haru bila bangun jer biji mata tertinggal kat sejadah? huhuhuhu… Disebabkan cuti seminggu, maka dengan rasa bangga nya gaji pun terpaksa la di potong…. Ya Allah… dugaan betul…. agak2 nyer bape la gaji yang tinggal eh?…. hurmmm… nak bayar wet rumah =RM140.00 : wet kutu =RM200.00 : bg wet belanje kat ayahanda terchenta =RM100.00… belum wet belanje tuk makan+topup+keperluan harian (sabun basuh baju+facial foam+dll)….hurmmmm…. bersabar lah wahai hati… dugaan… mungkin ada hikmah di sebalik yg terjadi….

Bila fikir2 balik kan… dah lame x buat xtvt sampingan… huhuhu… xtvt sampingan la sgt… maksud sy kat cnie ialah dh lame sy x p SHOPPING + main BOWLING + SWIMMING + watching MOVIE + memanjakan rambut kat SALOON + dll… Hidup sy skang pg p keje, ptg balik, mlm duk umah mengadap tv… huhuhu…bkn ape, skang nie kene berjimat.. kene kumpul duit…memandangkan byk benda nk buat… tp, dengan gaji yg dpt skang nie rase2 mcm x dpt nk tampung hidup… rase2 mcm nk buat part-time job… tp nk keje kat maner? larat ke badan nie nk buat part-time? aiyoooo…. agak2 biler la nk dpt keje tetap nie? atleast dpt kontrak pon jd la…hurmmm.. belum ade rezeki kot… <— ayat penyedap hati…hehehehe…

Ermmm… tetibe rindu nak main bowling r… dh xde kaki geng nk main bowling… uwaaa…. cedeyyy… (~.~)” tahun nie UPEN x buat tournament bowling ker? tahun lepas ade…. hurmm… teringat zaman2 aktif bersukan dulu… we ol juara netball.. heh heh heh… terer kan?? muahahhahahhaha….well dak SEKTORAL.. serba serbi boleh… hehe….bowling pun kitorg blasah gak… tp xde r terer sgt…dulu bole collect mata tertinggi sbb ade Wak Enal, tp skang Wak Enal dh xde… Ramai yg dah bertukar ke jabatan lain……. aiyokkk…. hanya tinggal kenangan da…

—–> Guys… hehehe… sowy sesangat… tetibe baru teringat yg sy punye pendrive ade pd bos.. huhuhu… nnt sy upload picture eh… daaaa…. ;p

2 comments on “ermmm……

  • Leave a Reply

    Fill in your details below or click an icon to log in:

    WordPress.com Logo

    You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

    Twitter picture

    You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

    Facebook photo

    You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

    Google+ photo

    You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

    Connecting to %s

    %d bloggers like this: